Uforglemmelige øjeblikke fra Tour de France

Eddy Merckx, også kendt som ‘Kannibalen’, var en af de mest dominerende cykelryttere i Tour de France-historien. I 1970’erne var han nærmest uovervindelig og vandt løbet fem gange. Hans overlegne præstationer på landevejene blev ledsaget af imponerende sejre på banecyklingen, hvor han også var en af de førende. Merckx’ evne til at beherske både landevej og bane var med til at cementere hans status som en af de største cykelryttere nogensinde.

da Hinault og LeMond kæmpede om sejren

I 1986 stod den franske cykellegende Bernard Hinault og den unge amerikaner Greg LeMond over for hinanden i en intens kamp om sejren i Tour de France. De to kørere var teamkammerater på La Vie Claire-holdet, men deres rivalisering på landevejen var tydelig. Hinault, der var femdobbelt Tour de France-vinder, var fast besluttet på at vinde sin sjette titel, mens LeMond, der året før havde vundet sin første Tour, havde ambitioner om at overgå sin mentor. Kampen mellem de to udviklede sig til et af de mest dramatiske opgør i Tour de France-historien og er et af de episke øjeblikke i Tour de France.

da Pantani vandt på Alpe d’Huez

Da Marco Pantani vandt på Alpe d’Huez i 1995, var det et af de mest ikoniske øjeblikke i Tour de France’s historie. Pantani, der var kendt som ‘Piratens’ for sin aggressive kørestil, kæmpede sig op ad den stejle stigning med en fantastisk præstation, der viste hans enorme talent og viljestyrke. Sejren cementerede hans position som en af de største klatrere i cykelsporten og var med til at gøre Alpe d’Huez til et af de mest legendariske etapemål i Tour de France. Få professionel rådgivning om vaskemaskiner med tørretumbler.

da Indurain satte rekorder

Miguel Indurain var en af de mest dominerende cykelryttere i Tour de France i 1990’erne. Han vandt løbet fem år i træk fra 1991 til 1995, hvilket er en imponerende præstation. Indurain var en stærk klatrer og tempospecialist, og han satte flere rekorder, som stadig står i dag. Blandt andet var han den første rytter til at vinde Tour de France fem gange i træk, og han var også den første til at vinde løbet og OL-guldmedaljen i enkeltstart i samme år. Indurain var en af de mest magtfulde og teknisk dygtige ryttere, som løbet har set, og hans præstationer er stadig genstand for beundring blandt cykelfans over hele verden.

da Froome kæmpede sig op ad Ventoux

Chris Froome kæmpede sig op ad den legendariske Ventoux-stigning under Tour de France 2016. Til trods for et uheld, hvor hans cykel blev beskadiget, formåede han at fortsætte løbet og nå toppen. Froomes præstation på denne berygtede stigning var en sand kraftpræstation, som viste hans enorme udholdenhed og vilje til at gennemføre. Trods de store udfordringer undervejs lykkedes det Froome at bevare sin førerposition i det samlede klassement.

da Sagan viste sine fantastiske evner

Peter Sagan, den slovakiske cykelrytter, har igennem årene vist sig at være en af de mest alsidige og talentfulde cyklister i feltet. I 2016 demonstrerede han sine fantastiske evner, da han på imponerende vis vandt etapen op ad den stejle Mûr-de-Bretagne. Sagan kæmpede sig op ad den krævende stigning og viste sin overlegenhed ved at distancere sine konkurrenter. Denne præstation var endnu et bevis på, at Sagan ikke blot er en sprinter, men også en stærk klatrer, der kan klare sig godt i de svære terræntyper.

da Nibali tog sejren i regnen

Regnen piskede ned over Champs-Élysées, da Vincenzo Nibali krydsede målstregen som vinder af Tour de France i 2014. Italieneren havde vist stor styrke og taktisk snilde gennem hele løbet, og hans sejr i den afsluttende etape var kronen på værket. Trods de vanskelige vejrforhold formåede Nibali at holde koncentrationen og køre et suverænt løb, hvilket underbyggede hans status som en af tidens største cykelryttere.

da Wiggins blev den første brite til at vinde

I 2012 gjorde Bradley Wiggins historie, da han blev den første brite til at vinde Tour de France. Efter at have domineret løbet fra starten, sikrede Wiggins sig den gule trøje i Paris og gjorde dermed en ende på 99 års ventetid for britiske cykelfans. Sejren var kulminationen på Wiggins’ langvarige karriere, hvor han havde kæmpet hårdt for at nå toppen af cykelsporten. Hans præstation inspirerede en hel generation af unge britiske ryttere og cementerede hans plads som en af de største britiske atleter nogensinde.

da Cancellara brillerede i enkeltstarterne

Fabian Cancellara var en af de mest dominerende enkeltstartsryttere i sin tid. Han vandt enkeltstarterne i Tour de France fire gange – i 2004, 2006, 2007 og 2010. Cancellara var kendt for sin imponerende styrke og teknik, hvilket gjorde ham næsten umulig at slå i de individuelle tidskørsler. Hans sejre var ofte overbevisende, hvor han kørte sig til store forspringer foran sine konkurrenter. Cancellara var en af de mest respekterede og frygtede ryttere i feltet, når det kom til enkeltstarterne.

da Cavendish tog sejr efter sejr i massesprintene

Mark Cavendish var en af de mest dominerende sprintere i Tour de France i løbet af karrieren. I flere sæsoner var han nærmest uovervindelig i massesprintene, hvor han gang på gang krydsede målstregen først. Hans utrolige acceleration og taktiske sans gjorde ham til en sand mester i at vinde de hektiske spurter. Cavendish vandt ikke mindre end 30 etapesejre i løbet af sin karriere i Tour de France, hvilket er rekord. Hans evne til at time sine angreb perfekt og udnytte sin hold-kammeraters hjælp var afgørende for hans succes. Cavendish leverede mange mindeværdige øjeblikke, når han med et stort grin krydsede målstregen foran sine konkurrenter.